Discover What the World Thinks of U.S.

Moldovans and Donald Trump: International Survey Shows What Moldovan Citizens Think about the US President

On the first anniversary of Trump’s inauguration, Gallup conducted an opinion poll in 134 countries around the world.

<--

Moldovenii și Donald Trump. Un sondaj internațional arată ce cred cetățenii R. Moldova despre președintele SUA

Chiar dacă SUA și Republica Moldova sunt țări foarte diferite și departe una de alte din multe puncte de vedere, moldovenii, ca și oamenii din restul lumii, au părerea lor despre președintele american, Donald Trump. La un an de mandat al lui Trump, compania de sondaje și studii Gallup a realizat un sondaj printre locuitorii a 134 de țări ale lumii. Oamenii au fost întrebați dacă aprobă sau dezaprobă preșdinția lui Donald Trump. Iată ce au răspuns moldovenii.

Cetățenii Republicii Moldova aprobă modul în care Trump conduce Statele Unite în proporție de 32%. Încă 41% dintre moldoveni spun că nu le place cum conduce Trump, iar 27% nu au putut răspunde la această întrebare. Numărul de moldoveni care aprobă modul în care sunte conduse SUA a căzut cu 5% față de anul 2016.

De cealaltă parte, vecinii noștri de peste Prut par mai mulțumiți de Trump decât moldovenii. Astfel, 41% dintre români aprobă stilul prezidențial al lui Trump, iar 26% în dezaprobă, 18% neștiind să răspundă la întrebare.

În Ucraina, un număr mare de oameni nu a putut evalua modul de guvernare a lui Trump - 39%, 36% aprobându-l, iar 25% - nefiind de acord cu el.

În Rusia, 58% dintre cetățeni sunt nemulțumiți de modul în care e condusă America lui Trump.

În Europa, cel mai mare procent de nemulțumiți față de Trump e în Norvegia - 83%, urmată de Islanda, Austria și Belgia. În Kosovo, Trump are cea mai mare susținere - 75%.

În Orient, Israelul îl susține cel mai mult pe Trump, iar Pakistanul - cel mai puțin.Leave a comment