Iran: U.S. Hasn’t Learned Lesson from Hiroshima

<--

دبير شوراي عالي امنيت ملي پس از بازديد از آثار به جاي مانده از جنايت هاي آمريكا در هيروشيما تاكيد كرد: كمترين مجازات براي اين كشور خلع سلاح و سلب حق وتو است.

به گزارش خبرگزاري ها، سعيد جليلي در آخرين روز سفر به ژاپن پس از بازديد از آثار بمباران و نيز موزه شهر هيروشيما در جمع خبرنگاران پيام روشن هيروشيما را ضرورت خلع سلاح آمريكا عنوان كرد.

نماينده مقام معظم رهبري و دبير شوراي عالي امنيت ملي جمهوري اسلامي ايران، گفت: به دليل آن كه سلاح هسته اي فاقد مشروعيت است، هيچ كشور و طرفي نبايد چنين سلاح هايي را در اختيار داشته باشد.

وي در پاسخ به سؤالي در خصوص ارزيابي شما پس از آشنا شدن با درد و رنج و مشكلات بازماندگان حمله اتمي آمريكا به هيروشيما، اظهار داشت: جمهوري اسلامي ايران با جنايت هاي آمريكا در نقاط مختلف جهان از جمله در عراق و افغانستان و حتي در ايران آشنا است.

جليلي تصريح كرد: متاسفانه آمريكا كه جنايت هيروشيما را انجام داده، كماكان در پي تكثير سلاح هاي هسته اي و آزمايش نسل هاي نوين اين نوع سلاح ها است اما امروز پيام بزرگ جامعه جهاني، خلع سلاح اين كشور و قدرت هاي هسته اي است.

جليلي با بيان اين كه جمهوري اسلامي در نظر دارد كنفرانس خلع سلاح و عدم اشاعه تسليحات هسته اي را بزودي در تهران برگزار كند، گفت: جمهوري اسلامي ايران در نظر دارد تا اين كنفرانس را به ياد تمامي قربانيان سلاح هاي كشتار جمعي در هيروشيما، ناكازاكي، حلبچه و سردشت كه همه با حمايت هاي آمريكا و رفتارهاي غلط اين كشور صورت گرفته است، برگزار كند.

مذاكره كننده ارشد هسته اي جمهوري اسلامي ايران خاطرنشان كرد: تهران در نظر دارد با همكاري جامعه بين المللي موضوع خلع سلاح و عدم اشاعه را به طور جدي پيگيري كند.

جليلي تصريح كرد: نبايد كساني كه بدترين جنايت را در استفاده از سلاح هسته اي عليه مردم هيروشيما و بشريت انجام داده اند جايزه بگيرند و از حق وتو برخوردار شوند.

وي ابراز تاسف كرد از اين كه، اين قدرت ها كماكان به سياست تكثير، آزمايش نسل هاي نوين تسليحات هسته اي و ازدياد اين سلاح ها ادامه مي دهند و حتي در جهت اشاعه سلاح هاي هسته اي كار مي كنند.

جليلي افزود: امروز بجز آمريكا و برخي همپيمانان اين كشور چه كسي سلاح هسته اي را در اختيار رژيم صهيونيستي قرار داده است.

جليلي بار ديگر بر اين نكته تاكيد كرد كه به اعتقاد عميق قلبي جمهوري اسلامي ايران، صلح پايدار بدون مبارزه با ظلم و خلع سلاح آمريكا و قدرت هاي هسته اي محقق نمي شود.

وي ضمن ابراز اميدواري به ايجاد جهاني مملو از صلح، عدالت و سعادت براي تمامي ملت هاي جهاني، تاكيد كرد كه نبايد اجازه داد هيروشيما دوباره تكرار شود.

مذاكره كننده ارشد هسته اي كشورمان در پاسخ به اين سئوال كه چرا در جامعه بين المللي نسبت به برنامه توسعه هسته اي ايران نگراني وجود دارد گفت: بازديد از نيروگاه هسته اي ژاپن نشان داد كه انرژي هسته اي اگر در مسير صلح آميز استفاده شود مي تواند مفيد و در جهت خدمت به ملت ها باشد اما متاسفانه آمريكا كه از سلاح هاي كشتار جمعي استفاده كرده است و امروز دارد سلاح هاي كشتار جمعي را توليد و تكثير مي كند و آن را اشاعه مي دهد و سلاح هاي هسته اي در اختيار رژيم صهيونيستي قرار مي دهد، امروز درصدد است تا از دسترسي ملت ها به انرژي صلح آميز هسته اي جلوگيري كند.

وي، گفت: از سوي ديگر همه ملت ها بايد در چارچوب مقررات آژانس بين المللي انرژي اتمي و ان.پي.تي، از انرژي صلح آميز هسته اي برخوردار شوند.

نماينده مقام معظم رهبري و دبير شوراي عالي امنيت ملي جمهوري اسلامي ايران، در خصوص تصميم شهردار هيروشيما براي برگزاري نشست سران كشورهايي كه به دنبال توسعه هسته اي هستند، گفت: اين ايده بسيار خوبي است تا كساني كه امروز داراي سلاح هسته اي هستند بيايند اينجا و ببينند كه آمريكا چه جنايتي را عليه بشريت مرتكب شده است.

جليلي از اين كه پس از گذشت حدود 60 سال از فاجعه هيروشيما و ناكازاكي هنوز هيچ يك از رئيسان جمهور آمريكا به هيروشيما نيامده تا از مردم ژاپن و اين شهر عذرخواهي كند، ابراز تاسف كرد.

وي افزود: حتي «باراك اوباما» رئيس جمهور آمريكا كه شعار تغيير داده است وقتي به ژاپن سفر كرد از بازديد هيروشيما و ناكازاكي امتناع كرد.

سعيد جليلي نماينده مقام معظم رهبري و دبير شوراي عالي امنيت ملي كه به دعوت رسمي دولت ژاپن براي ديدار رسمي پنج روزه در اين كشور بسر مي برد، پنج شنبه شب اين كشور را به مقصد تهران ترك كرد.

جليلي در مدت اقامت در ژاپن با مقامات ارشد ژاپن از جمله «يوكيو هاتوياما» نخست وزير، «كاتسويا اوكادا» وزير امور خارجه، رئيس مجلس اين كشور و جمعي ديگر از مقامات ارشد ژاپني ديدار و درباره مسايل مختلف مورد علاقه دو كشور از جمله در زمينه راه هاي توسعه همكاري هاي متقابل بين المللي و منطقه اي گفت وگو و تبادل نظر كرد.

مذاكره كننده ارشد هسته اي جمهوري اسلامي ايران همچنين در نشستي با كارشناسان و متخصصان هسته اي ژاپن در محل سالن فردوسي سفارت جمهوري اسلامي ايران در ژاپن، آخرين تحولات در برنامه صلح آميز هسته اي جمهوري اسلامي ايران را مورد بررسي قرار داد و به سؤالات متعدد حاضران در اين نشست پاسخ داد.

About this publication