U.S. Held Accountable for Increased Terrorism in Iraq and Afghanistan

Edited by Harley Jackson

<--

داوودي در گفت‌وگو با ايسنا:

آمريكا مسوول رشد تروريسم در عراق و افغانستان است

براي مبارزه با تروريسم بايد منطقه از قدرت‌هاي فرامنطقه‌يي تخليه شود

يك كارشناس مسايل بين‌الملل با بيان اين كه شعار ايالات متحده در جهت مبارزه با تروريسم با اقدامات اين كشور در افغانستان و عراق كاملا متفاوت است، گفت: حضور ايالات متحده در منطقه موجب افزايش اقدامات تروريستي مي‌شود.

عليرضا داوودي ـ كارشناس مسايل بين‌الملل ـ در گفت‌وگو با خبرنگار سياسي خارجي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، درباره سر دادن شعار مبارزه با تروريسم از سوي كشورهاي غربي اظهار كرد: پس از حمله ايالات متحده آمريكا به افغانستان و اشغال عراق از سوي نيروهاي اين كشور، به طور رسمي تروريسم توانست تجديد حيات كند و با استفاده از نبود امنيت در كشورهاي افغانستان و عراق روند رو به رشدي پيدا كند؛ بر همين اساس اكنون روزانه شاهد مبارزات تروريستي در اين دو كشور هستيم.

وي ادامه داد: علاوه بر وجود تروريسم در افغانستان و عراق اكنون تروريسم دولتي مورد حمايت ايالات متحده آمريكا نيز در اين مناطق حاكم است؛ در واقع باني و مسوول رشد تروريسم در اين مناطق خود ايالات متحده آمريكا است. اگر امروزه طالبان در افغانستان اقداماتي انجام مي‌دهد در واقع اين گروه با دلارهاي ايالات متحده توانسته پيشروي كند.

داوودي با بيان اين كه گروه‌هاي شبه نظامي در مناطقي مانند افغانستان و عراق در واقع بازوي نامريي در سايه ايالات متحده هستند تا با انجام عمليات خاصي حضور ايالات متحده را در منطقه به اجبار القا كنند و بر آن سرپوش خاصي گذارند، اضافه كرد: پس از واقعه 11 سپتامبر سال 2002، در افغانستان و عراق هيچ‌گونه امنيتي ديده نمي‌شود و هر روز اتفاقات بسيار بدي روي مي‌دهد كه بيش‌ترين صدمات بر مردم غيرنظامي اين دو كشور وارد مي‌شود؛ در واقع اگر ايالات متحده خواهان برپايي دموكراسي دروغين خود در منطقه است چرا قربانيان اين جنگ به جاي شبه نظاميان مردم دو كشور هستند.

او با اشاره به اين كه امروزه نه تنها تروريسم مسكوت نمانده بلكه روند رو به رشدي داشته است، گفت: دليل اين امر حمايت‌هاي ايالات متحده و حضور منفي و منفور شده اين كشور در منطقه است. .

اين كارشناس مسايل بين‌الملل درباره راهكارهاي لازم براي خروج از بحران در افغانستان و عراق افزود: امروزه كشورهاي اسلامي و منطقه، با حضور خود و انعقاد پيمان مي‌توانند تاثيرات تروريسم را در منطقه كاهش دهند.

داوودي با بيان اين كه شعار و عمل آمريكا در زمينه مبارزه با تروريسم يكسان نيست،‌ ادامه داد: تروريسم سرچشمه حمايتي مالي و جنگ‌افزاري دارد به طور مثال در برابر كشته شدن سرداران سپاه پاسداران انقلاب اسلامي گروه جندالله مورد حمايت ايالت متحده است در واقع اين موضوع نشان مي‌دهند كه شعار آمريكا مبني بر مبارزه با تروريسم با قوانين و مسايل اجرا شده بسيار فرق مي‌كند. به عبارت ديگر ايالات متحده در چارچوب منافع ملي و قرباني كردن مردم بي‌دفاع در منطقه تروريسم را تعريف مي‌كند.

اين كارشناس مسائل بين‌الملل در ادامه خاطرنشان كرد: زماني كه موضوع خروج نيروهاي آمريكايي از عراق مطرح مي‌شود، بلافاصله اقدامات تروريستي روي مي‌دهد و مردم بسياري كشته مي‌شوند و بدين ترتيب آمريكا به بهانه اين اقدامات حضور خود را در عراق توجيه مي‌كند، اين موضوع در حالي است كه يكي از وعده‌هاي باراك اوباما در جريان انتخابات خروج نيروهاي آمريكايي از افغانستان بود اما اكنون در عمل نيروهاي بيش‌تري به اين كشور فرستاده مي‌شود؛ به هر حال اين اقدامات در جهت اهداف آمريكاست.

وي اظهار كرد: اعمال هرگونه تئوري، اصول و سياست از كشورهاي خارجي تا ابد بيهوده است و اين اقدامات موجب افزايش تروريسم در كشور مي‌شود؛ بايد كشورهاي منطقه جمع شده و در اين باره تصميم‌گيري كنند زيرا هيچ قدرتي به غير خود كشورهاي منطقه نمي‌تواند به نتايج مورد نظر در مبارزه با تروريسم دست يابند.

اين كارشناس مسايل بين‌الملل در پايان افزود: براي مبارزه با تروريسم در درجه اول بايد منطقه از قدرت‌هاي فرامنطقه‌يي تخليه شود و هم‌چنين در كشورهاي اشغالي حكومت به طور كامل به خود كشورها واگذار شود و در آخر نيز نيروي دفاعي متشكل از كشورهاي منطقه به وجود آيد تا بتوانند به كشورهاي اشغالي كمك كنند.

About this publication