Yemen is America’s Next Battleground

<--

من هدف بعدي جنگ آمريكا است

هجوم خبرنگاران غربي به صنعا

جام جم آنلاين: حضور بي‌سابقه خبرنگاران و نمايندگان رسانه‌هاي غربي در صنعا كه طي روزهاي گذشته افزايش يافته موجب شده است كه احتمال مداخله نظامي آمريكا از سطح يك احتمال خارج شده و به يك طرح عملياتي نزديك تر شود. هتل‌ها و مسافرخانه‌هاي صنعا، پايتخت يمن بطور بي‌سابقه‌اي مملو از خبرنگاران و روزنامه‌نگاران غربي است.

به گزارش خبرگزاري‌ها و به نقل از نشريه «القدس العربي»، در كنار تهديدهاي امنيتي رو به افزايش در يمن، حضور تعداد زيادي از روزنامه‌نگاران و خبرنگاران برجسته غربي در اين كشور، حيرت و نگراني ناظران و تحليل‌گران بين‌المللي را به دنبال داشته است. بويژه اين‌كه به علت تشديد بحران‌هاي امنيتي در شمال و جنوب يمن، امكان فعاليت آزادانه اين رسانه‌ها وجود ندارد.

از ديدگاه ناظران بين‌المللي، هجوم خبرنگاران غربي و به‌ويژه خبرنگاران آمريكايي و انگليسي به صنعا مي‌تواند بيانگر اين واقعيت باشد كه يمن هدف بعدي جنگ آمريكا در منطقه است.

برخي تحليل‌گران مسائل سياسي با اشاره به شواهد و رويدادهاي اخير و نيز با درنظر گرفتن ادعاي آمريكا براي مبارزه با القاعده معتقدند خطر حضور القاعده در يمن به اندازه‌اي نيست كه بتوان اين يورش رسانه‌هاي غربي به صنعا را توجيه كرد.

مبارزه با تروريسم ؛ واقعيت يا ادعا

پايگاه اينترنتي گلوبال ريسرچ در گزارشي تحت عنوان كنترل باب المندب، پشت پرده مبارزه آمريكا با القاعده نوشت: آمريكا كه در اوايل دهه جاري ميلادي، پس از حملات 11سپتامبر در خاك اين كشور، به بهانه مبارزه با القاعده، نيروهايش را روانه افغانستان كرد اين بار اتهام تلاش براي انفجار يك فروند هواپيماي مسافربري خطوط هوايي نورث وست را دستمايه مبارزه با تروريسم قرار داده است.

گلوبال ريسرچ مي‌افزايد: بازداشت عبدالمطلب نيجريه‌اي به اتهام تلاش براي انفجار يك فروند هواپيماي مسافربري از سوي مقامات آمريكايي و تلاش شبكه خبري سي‌ان‌ان، روزنامه نيويورك‌تايمز و ساير رسانه‌هاي آمريكايي براي القاي ارتباط بين او و القاعده در يمن، اين كشور را به ميدان جديد كارزار آمريكا با تروريسم بدل كرده است اما نگاهي دقيق‌تر به پيشينه يمن، منابع عظيم كشف نشده نفتي و موقعيت ژئوپليتيك اين كشور، از دستور كار محرمانه وزارت دفاع آمريكا (پنتاگون) و سازمان مركزي اطلاعات آمريكا(سيا) در ارتباط با مبارزه با القاعده در يمن پرده برمي‌دارد.

جهان از ماه‌ها پيش شاهد افزايش مداخله نظامي آمريكا در يمن است كه از شمال به عربستان‌سعودي، از غرب به درياي احمر و از جنوب به خليج عدن محدود است و به درياي عرب دسترسي دارد و به سومالي كه اخيرا در صدر خبرها قرار گرفته مشرف است. اما به دور از آرزوي دستيابي به ذخاير عظيم نفتي كشف نشده در مناطق بين يمن و عربستان سعودي، شواهد حاكي از آن است كه پنتاگون و سيا درصدد نظامي كردن تنگه باب‌المندب، يكي از گذرگاه‌هاي راهبردي انتقال نفت جهان هستند.

تنگه باب المندب گذرگاهي بين شاخ آفريقا و خاورميانه و حلقه ارتباطي بين درياي مديترانه و اقيانوس هند است و بستن اين تنگه مانع از دسترسي تانكرهاي حامل نفت خليج فارس به كانال سوئز و مجتمع خطوط انتقال نفت سوئز مديترانه و تغيير مسير آنها خواهد شد.

طبق برآورد وزارت انرژي آمريكا، در سال 2006، روزانه 3/3 ميليون بشكه نفت از طريق اين تنگه به اروپا، آمريكا و آسيا منتقل شده است.

About this publication