American Mob Generals

<--

ژنرال اوباشها

1388/12/19

بزرگنمایی:

حنيف غفاري

ديويد پترائوس فرمانده نيروهاي آمريکايي در خاورميانه و آسياي مرکزي اخيرا از واژگان تند و بي ادبانه اي عليه مقامات سياسي کشورمان استفاده کرده است.اين لفاظي ها در نوع خود مسبوق به سابقه بوده و گويا مقامات ارتش ايالات متحده آمريکا متعاقب شکست در دو جبهه عراق و افغانستان چاره اي جز بروز اين خشم خفته،آن هم در قالب چنين ادبيات سخيفي ندارند.به هر حال پترائوس وارث خلف ميراث بوش پسر در افغانستان و عراق مي باشد.پترائوس همان ژنرال بي ستاره اي است که هيچ گاه در صدد درک وقايع موجود در نظام بين الملل بر نيامده است.هنوز همگان به ياد دارند که پترائوس چگونه همراه با رايان کراکر سفير سابق ايالات متحده در بغداد گزارشهاي دروغين خود را تقديم کنگره آمريکا کرد و اتفاقا مورد تمسخر رسانه هاي آمريکايي قرار گرفت!پترائوس همان پترائوس است .او کوچکترين تغييري نسبت به دوران رياست جمهوري بوش پسر نکرده است،چنانچه باراک اوباما نيز تفاوتي با همتاي قبلي خود ندارد!

واقعيت امر اين است که پترائوس مانند همه مقامات آمريکايي نسبت به عواقب و تبعات هرگونه تقابل مستقيم با تهران آگاه است اما همچنان ترجيح مي دهد به عنوان يکي از اجزاي جنگ رواني عليه جمهوري اسلامي ايران وارد عمل شود.پترائوس هر از گاهي حملات لفظي تندي را متوجه جمهوري اسلامي ايران مي کند،اين در حالي است که چنين حملاتي تاثيري بر ادامه مسير تهران در نظام بين الملل ندارد.بايد پترائوس را به عنوان يکي از مهره هاي غرب پذيرفت،مهره اي که ايستايي يا حرکت آن با نخهايي نامرئي ترسيم مي شود!موقعيت ژئوپليتيک ايران در ميان کشورهاي منطقه خليج فارس و خاورميانه ،کثرت جمعيت، موقعيت و وسعت جغرافيايي سرزمين ايران، به همراه ايدئولوژي اسلامي و سياست خارجي مستقل آن، موجب تقويت جايگاه استراتژيک ايران شده است.در چنين شرايطي نه تعريف و تمجيد و نه لفاظي هاي امثال پترائوس براي کشورمان محلي از اعراب ندارد!

پترائوس هنوز تصور مي کند نماد قدرت ايالات متحده آمريکاست اما مشخص نيست که وي از کدام قدرت سخن به ميان مي آورد!اگر پترائوس اين قدر نسبت به توان نظامي ايالات متحده آمريکا اطمينان دارد،پس چرا هشت سال در مهار طالبان و القاعده ناکام مانده و حتي اوباما ناچار به ارسال سي هزار نيروي اضافه به افغانستان گرديده است؟شايد پترائوس هنوز معني قدرت را نمي داند! واقعيت امراين است که ايالات متحده آمريکا ناچار است در راستاي “ثبات حداقلي ”خود به تغييري حداکثري روي آورد. اما فعلادموکراتهاي چندتکه نمي توانند اين تغييررا تعريف و راهبري نمايند. نبايدفراموش کرد که واشنگتن هم اکنون با فقدان راهبردهاي ميان مدت دست و پنجه نرم مي کند.پترائوس نيز در ميان اين فضاي وهم آلود معلق مانده است . معماي امروز آمريکا حول رئيس جمهور جوان و کاخ سفيد بحران زده اي مي چرخد که با انگاره هاي روبه رشد “جهان چند قطبي” دست و پنجه نرم مي کند. بايد اذعان نمود که اوباماي جوان و مشاوران او اساسا سيکل و چرخه اي در سياست خارجي واشنگتن تعريف

نکرده اند.گويا اين سردرگمي به پترائوس نيز سرايت کرده است !

در نهايت اينکه ژنرال بي ستاره به هيچ عنوان جايگاهي در نظام بين الملل ندارد !او به خوبي مي داند که قلدرمسلکان واقعي جهان امروز چه کساني هستند:همان کساني که طي هشت سال اخير روساي وي بوده اند!

About this publication