حمايت
«بازي با فضاي امنيتي»
سياست فضاي وحشت از جمله سياستهايي است كه همواره از سوي دولتمردان آمريكا اجرا شده است.
از حوادث 11 سپتامبر 2001 تاكنون آمريكا در فضايي از رعب و وحشت قرار دارد به گونهاي كه هر روز قوانين جديدي براي مقابله با اين به اصطلاح تهديدات تصويب ميشود. هرچند كه اوباما وعده داده بود به اين ميراث دوران بوش پايان خواهد داد و فضايي آرام بر آمريكا حاكم ميشود اما كارنامه وي نيز سراسر جهان اجراي چنين قوانيني است. هنوز قوانين قديمي لغو نشده كه در روزهاي اخير بار ديگر ادعاهاي جديدي درباره تهديدات امنيتي در آمريكا مطرح شده است.
دستگاههاي اطلاعاتي آمريكا بار ديگر ادعاهايي را مبني بر حملات سايبري و امنيتي چين، روسيه، ايران، كره شمالي و… مطرح كردهاند. آنها همچنين نسبت به حملات تروريستي در خاك آمريكا هشدار دادهاند. دستگاههاي اطلاعاتي و امنيتي آمريكا تلاش كردهاند تا چنان وانمود سازند كه آمريكا در شرايطي بس حساس قرار دارد كه هر لحظه احتمال تحركات تروريستي در آن وجود دارد.
هرچند كه اين ادعاها از سابقهاي قديمي برخوردار است اما اصرار آمريكاييها به احياي دوباره آنها ميتواند برگرفته از اهداف و خواستههايي جديدي باشد كه برگرفته از شرايط داخلي و خارجي آمريكا است. در عرصه داخلي آمريكا، سران كاخ سفيد به دنبال سركوب گسترده اعتراضهاي مردمي، تسلط بيشتر دولت بر شبكههاي اجتماعي و اينترنت، افزايش فشارها بر اقليتهاي ديني ميباشند.
در حوزه خارجي نيز ادامه جنگ طلبي در افغانستان، اعمال فشارها و سياستهاي خصمانه عليه كشورهايي مانند ايران، روسيه، چين، كره شمالي كه دشمنان آمريكا ناميده ميشوند پيگيري ميگردد. در چنين شرايطي ميتوان گفت كه اوباما تلاش دارد تا با احياي سياست رعب و وحشت به توجيه اقدامات خود در عرصه داخلي و خارجي بپردازند. در اين ميان فضاي امنيتي مذكور موجب ميشود تا اوباما گامهاي جديدي براي تبليغات انتخاباتي خود بردارد.
اوباما كه شرايط مطلوبي در روند انتخابات ندارد ايجاد فضاي رعب و وحشت و البته همزمان گام برداشتن مسيرهاي مقابله با آن را حربهاي ميداند كه بتواند به وسيله آن خواستههاي انتخاباتي خود را اجرايي سازد.
به هر تقدير در باب تحولات آمريكا ميتوان گفت كه سران اين كشور بار ديگر براي رسيدن به مقاصد خود، حريم خصوصي و امنيتي شهروندان را هدف قرار دادهاند در حالي كه در وراي آن نه به دنبال تامين خواستههاي مردمي بلكه به دنبال تشديد سركوبها و ناديده گرفتن حقوق شهروندان در داخل و استمرار جنگ طلبي و سياستهاي خصمانه ديگر كشورها در عرصه بينالملل ميباشند اموري كه نشانگر ناديده گرفتن حقوق بشر از سوي كشور مدعي حمايت از بشريت ميباشد.
اين در حالي است كه نهادهاي مدعي حمايت از حقوق بشر نيز در برابر اين تحركات سكوت كرده تا برگي ديگر از واهي بودن ادعاهاي بشر دوستانه اين نهادها نيز بر ملا گردد.
Leave a Reply
You must be logged in to post a comment.