The US Government: The World’s Biggest Human Rights Violator

<--

یادداشت|دولت آمریکا؛ بزرگترین ناقض حقوق بشر در دنیا

به گزارش گروه پارلمانی خبرگزاری تسنیم،‌ سارا فلاحی عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در یادداشتی شرایط حقوق بشر در آمریکا را تشریح کرده که در ادامه آن را می‌خوانید:

نگاهی به وضعیت حقوق بشر در آمریکا

در حالی قطعنامه پیشنهادی آمریکا و اروپا علیه ایران در شورای حقوق بشر منتشر می شود که با نگاهی اجمالی به وضعیت حقوق بشر در آمریکا به این نتیجه می رسیم که این قطعنامه باید علیه آمریکا صادر می شد:

آمریکا در طول تاریخ خود، سرنوشت بسیاری از ملت ها را با کودتا و دخالت های مستقیم و غیر مستقیم و بر خلاف میل آن ها تغییر داده است.بیش از 100 کودتای نظامی و براندازی علیه ملت های جهان طراحی کرده است که فقط بیش از 70 مورد عملیات آشکار و پنهان برای تغییر رژیم ها و در راستای حمایت از عناصر وابسته به خود در کشورهای مختلف در دوران جنگ سرد انجام داده است. نکته جالب توجه در این براندازی ها که به نام حمایت از دموکراسی صورت گرفته است روی کار آمدن دیکتاتورها و اقتدارگرایان بوده است.نگاهی به متحدین آمریکا در خاورمیانه نشان می دهد که اکثر متحدین آمریکا دیکتاتورها، پادشاهان مستبد و موروثی و اقتدارگرایانی هستند که حتی در راستای احترام به نظر مردم، یک انتخابات را هم برگزار نکرده اند. تمرکز بیش از حد آمریکا بر کودتا و براندازی برای حفظ منافع آمریکا به هویت اصلی سیاست خارجی آمریکا بدل شده است تا جایی که سفارت آمریکا در کشورهای مختلف همیشه بوی براندازی و کودتا می دهد. در تایید ادعای فوق بعد از کودتای سال 2004 آمریکا در هائیتی آیرا کورزبان وکیل برتراند آریستاید رئیس جمهور هائیتی سوال جالب توجهی را مطرح کرد وی پرسید: می دانید چرا تا کنون در واشنگتن کودتا شکل نگرفته است!؟ چون در واشنگتن سفارت آمریکا وجود ندارد!

آمریکا در حالی به انحا مختلف در کشورهای دیگر دخالت می کند و به بهانه ایجاد دموکراسی و مبارزه با دیکتاتوری زمینه تغییر رژیم ها را فراهم می کند که خود از شکاف های مختلف طبقاتی، جنسیتی، نژادی و اقتصادی رنج می برد.در ذیل نگاهی اجمالی به این شکاف های قابل تامل می اندازیم:

شکاف طبقاتی

جامعه شناسان 5 طبقه را در آمریکا از هم جدا می کنند.

1_طبقه بالا نخبگان(سران دو حزب، صاحبان شرکت های چند ملیتی و …)

2_طبقه متوسط (مهندسان، حقوقدانان، استادان دانشگاه و …)

3_طبقه متوسط پایین(کارمندان کارگران ماهر و صاحبان مشاغل خرد و کوچک)

4_ طبقه کارگر( کاربران عادی در کار خانه ها)

5_ طبقه فقیر(بیکاران و نظافتچی ها هستند که حتی نمی توانند نیازهای اصلی مانند خوراک و پوشاک و مسکن را برای خود تهیه کنند)

به طور تقریبی درآمد سالانه طبقه اول بیش از 500 هزار دلار و درآمد طبقه پنجم کمتر از 15 هزار دلار است.طبقه اول یک درصد جامعه و طبقه پنجم 24 درصد جامعه را تشکیل می دهند.

تمام بحران های آمریکا سه طبقه متوسط پایین،کارگر و فقیر جامعه را تحت فشار قرار می دهد.در حالی در جامعه آمریکا طبقه یک درصدی از انواع مواهب مادی و معنوی برخوردار است 40 میلیون آمریکایی فقیر از خدمات اجتماعی محرومند.

شکاف دستمزد

افراد رنگین پوست در آمریکا به دلیل تبعیض نژادی با نرخ فقر بیشتری مواجه هستند.شکاف دستمزد برای آن ها در آمریکا خصوصا زنان رنگین پوست، عمیق تر است.در 25 شهر اصلی آمریکا، زنان رنگین‌پوست از لحاظ دریافت حقوق، اختلافات بسیار گسترده‌ای با مردان همکار سفیدپوست خود دارند.در میان زنانی که تمام وقت کار می کنند در برابر هر دلاری که مردان سفید پوست به جز مردان اسپانیایی دریافت می کنند، زنان آفریقایی تبار به طور معمول 63 سنت،زنان لاتین تبار 54سنت و زنان آسیایی تبار 85 سنت دریافت می کنند.سطح تحصیلات هم نتوانسته این شکاف را از بین ببرد.برای مثال زنانی که کارشناسی ارشد دارند نسبت به یک دلاری که مردان آمریکایی با همین مدرک تحصیلی دریافت می کنند 72 سنت دستمزد می گیرند و آنانی که دارای مدرک دکترا هستند نسبت به مردانی که همین مدرک را دارند دستمزد کمتری دریافت می کنند.

در جامعه آمریکا فقط 19/5 درصد مردان به شکل ساعتی کار می کنند و دستمزد کمتری دریافت می کنند در حالی که این آمار برای زنان بیش از 31 درصد است.

شکاف نژادی

در حالی که 73 درصد از خانوارهای سفید پوست صاحب خانه هستند فقط 47درصد از خانوارهای لاتین تبار و 45 درصد از خانوارهای سیاه پوست صاحب خانه هستند.شکاف دارایی و نابرابری نژادی باعث شده است که به طور تقریبی هر سال 34درصد از سفید پوستان بتوانند درجه کارشناسی خود را در پایان 4 سال دریافت کنند در حالی که این آمار برای سیاه پوستان 20 درصد و برای لاتین تباران 13 درصد است.

تعداد بیکاران سیاه پوست بیشتر از سفید پوستان و بیش از 11 درصد است در حالی که این آمار برای سفیدپوستان کمتر از 5 درصد است.سیاه پوستان درآمدی حدود یک چهارم سفید پوستان دارند و در ده سال گذشته این شکاف درآمدی همواره افزایش یافته است.

حدود 39 درصد کودکان سیاه پوست در جامعه آمریکا در خانواده‌های فقیر بزرگ می‌شوند این در حالی است که تنها 14 درصد کودکان سفید پوست در چنین شرایطی بزرگ می‌شوند.

تعداد زندانیان سیاه پوست در زندان‌های آمریکا بسیار قابل توجه است، در حالی که سیاه پوستان 13 درصد از ساکنان آمریکا را تشکیل می‌دهند اما این طبقه بیش از 40 درصد زندانیان آمریکا را تشکیل می‌دهند.

لینچ کردن را که عموماً «مجازات فراقانونی توسط گروهی غیررسمی» می‌نامند در مورد سیاه پوستان کاملا اجرا می‌شود.این کار امروزه توسط نیروهای پلیس آمریکا و با شلیک گلوله به سیاه‌پوستان انجام می‌شود.این سنت نژادپرستانه در دوران ترامپ کاملا احیا شد.

با نگاهی به حوزه سلامت و بهداشت در آمریکا به این نتیجه می‌رسیم که اوضاع رنگین پوستان در جامعه آمریکا در مقایسه با سفید پوستان بسیار سخت و جانفرساست.

زندانیان در آمریکا

بیش از دو میلیون و سیصد هزار زندانی در آمریکا وجود دارد و آمریکا از این لحاظ رکورد دار بیشترین تعداد زندانی در جهان است. در حالی که آمریکا تنها کمتر از 5 درصد از جمعیت جهان را داراست بیش از یک چهارم کل زندانیان جهان را در زندان های خود جا داده است.هر ساله بیش از 600 هزار نفر وارد زندان های آمریکا می شوند که با احتساب بازگشت دو یا چند باره برخی از این زندانیان،این افراد 10/6 میلیون بار به زندان مراجعه می کنند.

مخوف ترین زندان های جهان در آمریکا قرار دارند ، در زندان ای دی اکس فلورانس که نام مستعارش آلکاتراز است زندانیان به ندرت در معرض نور خورشید قرار می گیرند و اغلب باید تمام کارهای خود را در داخل سلول انجام دهند.

در زندان لیوینگستون که در ایالت تگزاس قرار دارد زندانیان 22 ساعت از شبانه روز را در سلول های انفرادی به سر می برند و ملاقاتی ندارند و به عبارتی باید در قبرهای بتنی بمانند تا زمان اعدامشان فرا برسد.

زندانیان سیاسی

در آمریکا یک اتهام دم دستی وجود دارد و هر کس را که بخواهند می توانند بدون رسیدگی قضایی دستگیر کنند و آن اتهام “تروریست بودن” است. این شیوه دستگیری بعد از 11 سپتامبر شدت و حدت بیشتری پیدا کرده است.پلیس آمریکا به بهانه مبارزه با تروریسم بسیاری از فعالان سیاسی و مدنی را دستگیر می کند. اگر بخواهیم آمار دقیق زندانیان آمریکا را احصا کنیم باید صدها هزار زندانی دیگر که در زندان های نظامی آمریکا در کشورهای دیگر قرار دارند را اضافه کنیم.زندان هایی مانند بگرام (افغانستان) ابوغریب (عراق) گوانتانامو(کوبا) و … که زندانیان در این زندان ها در بدترین و بغرنج ترین شرایط قرار دارند.

تجاوز و خشونت جنسی

هر 98 ثانیه یک تجاوز جنسی در آمریکا اتفاق می افتد.از هر 6 زن آمریکایی یک نفر حداقل یک بار مورد سوء قصد جنسی و یا تجاوز قرار گرفته است.(8/14 درصد تجاوز کامل و 8/2 درصد سوء قصد)

3 درصد از مردان آمریکایی(1 نفر از هر 33 نفر) حداقل یک بار مورد سوء قصد یا تجاوز جنسی قرار گرفته است.آژانس های حمایت از کودکان از سال 2009 تا 2013 با قاطعیت اعلام کردند هر ساله 63 هزار کودک آمریکایی مورد سوء استفاده جنسی قرار می گیرند.اکثر این کودکان بین 12 تا 17 سال سن دارند.به طور متوسط آمریکا هر ساله 21 هزار و 500 قربانی تجاوز و خشونت جنسی بالای 12 سال را به خود می بیند.

زنان 16 تا 19 ساله چهاربرابر بیش از کل جمعیت زنان، خشونت جنسی را تجربه می‌کنند، 90 درصد از قربانیان بالغ تجاوز و خشونت جنسی را زنان تشکیل می‌دهند.

بردگی و قاچاق جنسی

دادگاه فدرال آمریکا در گزارشی توضیح می‌دهد که صنعت بردگی جنسی در آمریکا سالانه 9/5 میلیارد دلار برای قاچاقچیان زنان درآمد دارد.قاچاقچیان جنسی با گذاشتن وثیقه و آزادی زنان مورد نظر خود آنان را برای بردگی جنسی می‌فروشند؛این قاچاقچیان علاوه بر بردگی جنسی، زنان را وادار به جابجایی مواد مخدر می‌کنند، طبق تحقیق سال 2018 نود و یک درصد زنان علاوه بر بردگی جنسی وادار به جابجایی مواد مخدر شده اند.بیشترین تعداد زنان زندانی در زندان های آمریکا محبوس هستند.نرخ زندانی شدن زنان در آمریکا نسبت به دهه گذشته سریعتر از مردان افزایش یافته است.

بنابر آن چه در این نوشتار آمد می توان گفت شاید به دلیل حجم وسیع نقض حقوق بشر در آمریکاست که این کشور در اکثر پیمان ها و کنوانسیون های حقوق بشری عضو نیست و اگر هم در برخی از کنوانسیون های حقوق بشری عضو شده است کنگره آن را مصوب نکرده است.

انتهای‌پیام/

About this publication