In 20 Years, the US Has Expelled 37 Million-59 Million People from Their Native Lands

<--

За 20 г. САЩ са прогонили 37-59 млн. души от родните места

Автор: Проф. Васил Проданов

02.04.2021

Проучването е на водещ американски университет

Уотсън институтът по международни и публични проблеми към Университета Браун, който е част от водещите университети в света в така нар. Бръшлянена лига в САЩ, разработва през последните години проект – „Разходите за войната“, посветен на последствията от „демократизиращите“ войни, водени от САЩ през последните две десетилетия. Какво показват проучванията на този водещ американски университет?

През изминалите две десетилетия САЩ са водили военни действия в 85 държави в света.

Над 801 хиляди души са умрели в резултат на директни удари с американски бомби, ракети, куршуми, дронове, а непряко са загинали още няколко пъти по толкова.

От директно разстреляните или взривените с американско оръжие са над 335 хиляди обикновени невинни граждани – жени, деца, старци и пр..

Между 37 и 59 милиона души са били прогонени от родните им домове. От своите домове са били прогонени 5,3 милиона афганистанци, 9,2 милиона иракчани, 3,7 милиона пакистанци, 1,7 милиона филипинци, 4,2 милиона сомалийци, 4,4 милиона йеменци, 1,2 милиона либийци, 7,1 милиона сирийци.

Федералните разходи за тези войни са 6,4 трилиона долара.

Една част от прогонените се насочиха към Европа, където протече процес на ислямизация в редица европейски държави, а това доведе до възхода на десни, антиемигрантски, популистки и расистки движения и партии.

Всичко това е правено в името на „демокрацията“, но на практика войните са водели до нарушаване на човешки права и свободи в държавите, в които са се провеждали те.

Прогонените от „демократизиращите“ света САЩ са над 8 пъти повече от днешно население на България. Преди 31 години то бе с 2 милиона повече.

About this publication