קריאת אזהרה ליחסי ישראל וארה”ב
היא תמכה במשט המרמרה והביעה תמיכה בהתנגדות אלימה לשלטון ישראל ביו”ש • עכשיו הוויידה עארף ממישיגן רצה לבית הנבחרים, ואם תיבחר תצטרף לחברות ה-Squad
יעקב אחימאיר
יעקב אחימאיר
20/11/2021, 11:55, עודכן 20/11/202
המשימה המוטלת על מייק הרצוג, השגריר החדש בארה”ב, כבדה מאלו שהוטלו על קודמיו. הרצוג יהיה בין הבכירים שיתחבטו לפני שיענו על השאלה – האם לפגוע במתקני הגרעין, או לשתף פעולה עם ממשל ביידן על חידוש המו”מ עם איראן, כדי להשיג הסכם משופר לבלימת מדיניות הגרעין? ועוד אתגר להרצוג: האם להחיות בקונגרס את נוסחת העבר – כלומר, העיקרון של מדיניות דו־מפלגתית תומכת ישראל?
בסוגיות כבדות משקל אלו נדרש שיתוף פעולה ישראלי־אמריקני הדוק. אין לקנא בנושאים בעול, שישתתפו בניסוח הגדרה משופצת ליחסים בין בעלות הברית למען מזעור הפער ביניהן. ועד שיושגו שתי המשימות הגדולות, עוד הערה ראויה לתשומת הלב של אוהדי ישראל בוושינגטון: לפני ימים אחדים הודיעה פעילה פוליטית, אמריקנית־פלשתינית, על התמודדות על מושב בבית הנבחרים. המועמדת מטעם עצמה, מן המפלגה הדמוקרטית, היא הוויידה עראף, ממדינת מישיגן. לפנים, מי היה מאמין כי מי שחותרת להיבחר לבית הנבחרים מודיעה על תמיכה בצד הפלשתיני, עד כדי הצדקת “התנגדות אלימה” לשלטון ישראל ביו”ש? היא גם נמנית עם מייסדות “תנועת הסולידריות הבינלאומית”, שהוגדרה על ידי הליגה נגד השמצה כאחד הארגונים האנטי־ישראליים המובהקים בארה”ב. עראף גם תמכה בתנועת “עזה החופשית” ששיגרה את הספינה מרמרה אל חופי עזה, בטרם השתלטו עליה כוחות צה”ל.
העיתונאי החשוב ג’פרי גולדברג כבר הגדיר את “תנועת הסולידריות הבינלאומית” כגוף שיעדו חיסול ישראל כבית לעם היהודי. והיה אם עראף, המועמדת החדשה לחברות בקונגרס, תגבר בבחירות על יריבתה, חברת הקונגרס הרפובליקנית המכהנת, היא תוכל להצטרף לקבוצה המכונה “the squad” – אותה קבוצת צירים וצירות בקונגרס מן הסיעה הדמוקרטית, שחלקם מוסלמים. קבוצה מגובשת זו מפיצה תעמולה אנטי־ישראלית הזוכה לסיקור בולט בתקשורת בארה”ב, וחבריה הצליחו בהצבעתם לסכל סיוע ביטחוני לישראל (בהצבעה נוספת היוזמה כשלה).
אם תיבחר עראף, יתוגבר האגף השמאלני־סוציאליסטי במפלגה הדמוקרטית. היו ימים בארה”ב שבהם גינויים לישראל לא כיכבו בהתמודדות על כהונה נבחרת. אבל באלה הימים, מי שמנצח על הנימה בקונגרס התומכת בצד הפלשתיני, הוא הסנאטור הדמוקרטי הוותיק ברני סנדרס. ואנו מזהים גם שמות של חברי קונגרס יהודים מן המפלגה הדמוקרטית, שלא מסתירים כלל את אהדתם לצד הפלשתיני.
עמדותיה של עראף באשר לעימות הישראלי־פלשתיני אינן זוכות להבלטה לאחר הכרזתה על המועמדות. עוד מעט נדע אם דעותיה של המועמדת כלפי הנושא הפלשתיני מועילות או מזיקות בעיני בוחרי מישיגן.
התמודדותה הנועזת של עראף על מושב בקונגרס (ועוד מחזיקי עמדות כמותה) היא בבחינת תמרור אדום, אולי רמז לבאות. מגעי איראן וארה”ב מחזקים את הצורך ברענון העיקרון בדבר מדיניות דו־מפלגתית כלפי ישראל. כל אלה מכתיבים לשגריר הרצוג סדר יום מאתגר וקשיח, תוך מאמץ כביר לעצור את ישראל מגלישה לעבר חיכוך חמור ביחסים עם בעלת הברית.
יעקב אחימאיר
עיתונאי במשך כל ימי חייו, שדר רדיו וטלוויזיה בשידור הציבורי. שליח רשות השידור הראשון לוושינגטון (
Leave a Reply
You must be logged in to post a comment.