Tremble! Women Are Coming!

<--

Гневът на феминистките е на път да обърне САЩ и после света

Докато е в Ню Йорк, нашият премиер ще си отдъхне от набезите на ездачката Нинова. Но трябва много да внимава с американките – положението е страшно! Особено ако си мъж. Я си погледнал някоя двусмислено, я те е обявила за сексист по телевизията и работата ти е спукана.

Всеки убиец е невинен до доказване на противното, но сексистът е виновен без право да докаже противното. Десетки видни американски мъже – политици, телевизионери, шефове на компании, актьори, продуценти и други подобни вече паднаха жертва на дамския гняв. Някои наистина са се възползвали от дамската плът некултурно и си го заслужават, но други отричат и няма никакви доказателства. Мъжкият сексизъм е виновен и за това, че Серина Уилямс загуби мача!

Положението е страшно. Един програмист в Гугъл просто написал доклад, че жените по-рядко избират техническите професии. Което си е факт, но няма значение – сега е безработен. Представете си, че след дълга и блестяща кариера сте на прага на най-високата длъжност в живота си. И изведнъж някаква жена съобщава анонимно, че като пубер преди 100 години сте я опипал на някакво парти. И край – цялата ви кариера отива на кино!

Точно това се случва в момента с кандидата за съдия във Върховния съд на САЩ Брет Кавано, който вече е с единия крак вътре, но демократите в Сената са се вкопчили в другия му крак и не пускат. Последният им коз е анонимното писмо от една дама до сенаторката Файнстайн, че преди 36 г. Кавано я опипал грубо на някакъв купон и за малко да я изнасили. Тя тогава била на 15, а той – на 17. След 2-3 дни дамата излезе от анонимност и се оказа, че е професорката по психология Кристин Форд – преподавателка, феминистка и джендъристка. Защо толкова години не се е сетила да се оплаче? Защото тази случка била толкова травматична, че се изтрила от паметта. Преди 6 г. тя отишла на психотерапевт и благодарение на неговите сеанси ужасът отново изплувал. Отначало не помнела името на виновника, но като видяла това лято Кавано по телевизията, изведнъж го познала.

За прост човек това е дръж ми шапката, но за един фройдист няма нищо по-естествено и нормално. Фройд е помагал на своите пациентки да си спомнят изтласканите в подсъзнанието травматични събития и много често се оказвало, че още като деца били изнасилени. Понякога от баща си. И че забравата била защитен механизъм. Но по-късно в своята кариера Фройд стига до извода, че тези спомени обикновено са чисти измишльотини, внушени я от методите на терапевта, я от нещо чуто. “По онова време – пише той, – аз още надценявах реалността и подценявах фантазията.”

Извинявам се на психолозите за това невежо представяне, но те самите добре знаят, че когато дама психолог легне на дивана на психоаналитик, шансът да изскочат психофантазии наближава 100 на сто. Особено сега, когато американските феминистки са се мобилизирали за свещена война срещу Тръмп, а покрай него – и срещу цялото мъжко съсловие.

Как се стигна до този лов на мъжки вещици? Виновна е еволюцията на политическите идеи. В последните десетилетия демократите в САЩ (и социалдемократите в Европа) зарязаха материалните интереси на простолюдието и ги замениха с “политиката на идентичностите” – войнствено утвърждаване на различията като раса, пол, сексуална ориентация и т. н.. И така по метода на изключването остана само един универсален виновник за всички беди на този свят – белият мъж християнин, който не си пада по същия пол. Само той угнетява разните идентичности.

Когато Хилари Клинтън се кандидатира за президент, в центъра на кампанията си тя постави женската кауза. Жена начело на света – това ще е триумф на феминизма! Който не гласува за Хилари, ще гори в ада! Кампанията й заложи много на това, че Тръмп се държи с жените като пълен простак. Което е факт, но никога не е било тайна. Оказа се, че простолюдието се интересува повече от други теми и проблеми, а феминизмът не му е първа грижа. И когато Тръмп все пак победи, гневът на феминистките избухна като вулкан и се стовари върху главата на белия мъж, този коварен сексист, който осуети женското царство. На милионната женска демонстрация във Вашингтон веднага след като Тръмп се закле като президент, Мадона се провикна, че иска да взриви Белия дом.

Целият мъжки елит на Холивуд застана зад нея, но много скоро се видя в небрано лозе. Набрали инерция, една след друга известни жени започнаха да изобличават тези, които в миналото са им посегнали. Други отмъщават на онези, които не са им посегнали. И така цялата фабрика за мечти е обхваната в пламъци. Казах ли, че положението е страшно?

Но да се върнем на Брет Кавано. Кой знае, може би наистина е травмирал психически 15-годишната девойка преди 36 г.? А може и да е чиста измислица. Политическият залог е толкова голям, че демократите са готови на всичко, за да осуетят или поне да отложат назначението. Ако Кавано стане член на Върховния съд на САЩ, републиканците ще си гарантират мнозинство от 5:4 поне за поне за 20-30 г. напред. Както е известно, този съд има огромна власт, той може да блокира цялата политика на правителството и най-важните закони. От 1985 г. той неизменно е в ръцете на републиканците и това е една от причините за победоносния ход на неолиберализма в САЩ, а от там и в целия свят.

На всичкото отгоре, утре Кавано може да спаси Тръмп от уволнение. Има няколко тънкости в разследването срещу президента, които накрая ще стигнат до Върховния съд. Но надежда има – според последните анкети, на изборите през ноември демократите имат шанс да спечелят мнозинство в Сената. А както е известно, тъкмо Сенатът утвърждава предложените от президента върховни съдии. Значи ако гласуването за Кавано се отложи само с 2 месеца, може би републиканците никога няма да могат да назначат нито него, нито някой друг десен съдия и историята ще завие в ляво.

Затова демократите са вероятно прави да използват всякакви средства. Като човек с умерено леви разбирания, аз им симпатизирам. Но като мъж съм леко паникьосан. Ами ако Тръмп падне догодина и през 2020 г. Хилари се върне на бял кон в Белия дом като женски месия? огава ловът на мъжки вещици ще обхване целия демократичен свят, а както добре знаем, ние тук, в България, винаги се престараваме. Така че положението е страшно!

About this publication