The Biggest Spy Scandal in History

<--

Появи се и секси агентка съблазнителка, вероятно от ЦРУ

Според елита на Демократическата партия САЩ е намират в тежка конституционна криза. Според републиканците обаче това е най-големият шпионски скандал в човешката история. В центъра на скандала е опит на ФБР и вероятно на ЦРУ да компрометират Тръмп, а след това и да го свалят от власт – вероятно по указание на бившия президент Барак Обама.

В този опит за преврат са включени и агенти от английското, австралийското и вероятно малтийското разузнаване. Има дори подозрения, че отравянето на бившия двоен агент Скрипал и дъщеря му с новичок всъщност е опит да се скрие връзката на британското разузнаване с конспирацията срещу Тръмп. Едно от разклоненията на скандала е свързано със спора през коя наша съседка да мине газопроводът от Израел – Турция или Гърция? Другото е свързано с Украйна и корупционните връзки на сина на бившия вицепрезидент Байдън с украинските олигарси.

Двете американски партии са вплели ръце в двубой на живот и смърт и буквално всеки ден наяве излизат нови и нови факти за злоупотребите на тайните служби и “дълбоката държава” с властта. Истината се оказва много по-любопитна от конспиративните теории. Както е известно, през март специалната комисия на прокурора Мюлър приключи своето разследване и връчи доклада си на главния прокурор на САЩ Уилям Бар. На 18 април Бар обнародва целия доклад в леко цензуриран вид.

Докладът е от 2 части. Първата стига до извода, че нито президентът Тръмп, нито който и да било американец са били в сговор с Русия в нейните опити да повлияе на изборите през 2016 г. Втората се занимава с опитите на Тръмп да “възпрепятства правосъдието”, т. е. да попречи на разследването срещу самия себе си за несъществуваща вина. Докладът не стига до обвинение срещу Тръмп, но и не го оневинява. Както е известно, тази година демократите в долната камара на Конгреса – Камарата на представителите, имат мнозинство. Сега те смятат да продължат разследването от името на нейната правна комисия и евентуално, ако съберат достатъчно доказателства, да започнат процедура по импийчмънт срещу президента.

Тази дума не означава уволнение, а само повдигане на формално обвинение. След това Сенатът трябва да отсъди и да отстрани президента с две трети мнозинство. Това на практика не е възможно, освен ако разследването не открие някакви неизвестни досега и изключително фрапиращи факти срещу Тръмп.

През 1998-1999 г. президентът Клинтън беше импийчнат в Камарата на представителите и после оправдан в Сената, което само вдигна неговата популярност. Затова демократите не бързат с импийчмънта. Те смятат да продължат разследването на Мюлър, да вадят нови и нови компромати и в крайна сметка да победят на следващите избори. Де факто разследването срещу Тръмп е започнало тайно още през пролетта на 2016 г., една година по-късно е подето официално от комисията на Мюлър, а сега задачата е да реши изборите през 2020 г. Но и след това едва ли ще спре. Замесени са толкова много фигури и от двете страни на барикадата, че глави има да падат чак докъм 2022 и може би 2024 г.

Разбира се, републиканците контраатакуват. Новият главен прокурор на САЩ Уилям Бар вече започна разследване на разследването, което вероятно ще завърши с обвинение срещу цялото бивше ръководство на ФБР, а вероятно и срещу Хилари Клинтън. Нищо чудно да се стигне и до самия Барак Обама.

Правната комисия в долната камара вече обвини Уилям Бар в “неуважение към Конгреса” и се кани да започне процедури за неговото импийчване. Поводът е, че Бар отказа да предостави пълния и нередактиран текст на доклада на Мюлър. От друга страна, според закона Бар не е длъжен изобщо да предоставя каквато и да е част от доклада. Обвинението вероятно ще мине през съдилищата и накрая ще стигне до Върховния съд, където републиканците имат мнозинство.

Освен това комисията по процедурите поиска от финансовия министър Стивън Мнучин да предостави данъчните декларации на Доналд Тръмп за последните 6 години. Засега Белият дом отказва да ги предаде под предлог, че декларациите са в ревизия от данъчната служба. Вероятно и това ще стигне до съдилищата. Междувременно “Ню Йорк таймс” публикува данъчните декларации на Тръмп през 90-те години От тях се вижда, че почти през цялото време бизнесът му е бил на загуба и не е плащал никакви данъци. Това бе раздуто като сензация – виждате ли какъв провал е този велик бизнесмен!

Но по-възрастните си спомнят, че през 90-те години Тръмп банкрутира, а след това успя отново да изгради бизнеса си. Всички подробности станаха световноизвестни. Самият Тръмп подробно ги описа в бестселъра “Изкуството на завръщането”. “Ню Йорк таймс” претопля стара манджа. Контраатаката на Бар ще разнищи как точно ФБР е получило разрешение да разследва кампанията на Тръмп въз основа на фалшивото досие, скалъпено от пенсионирания британски агент Кристъфър Стийл. Този сюжет започва, когато хората на Хилари Клинтън поръчват на фирмата за компромати “Фюжън Джипиес” да изрови някаква кал за Тръмп. “Фюжън” аутсорсва задачата на Стийл и неговата фирма за световни компромати – “Орбис бизнес интелиджънс”.

До 2009 г. Стийл работи в британското разузнаване МИ6 и отговаря за Русия. След като влиза в частния бизнес, за кратко време произвежда стотици доклади на тема Русия и Украйна. Смята се, че за 9 години фирмата е изкарала над 20 милиона долара Сред култовите разследвания на Стийл е “Проект Шарлемейн” (Карл Велики) на тема хибридната война, която Русия води срещу Европа. Изводът е, че Русия си е поставила за цел да разруши Европейския съюз чрез фалшива пропаганда. Проектът “Шарлемейн” е в основата на всички теории за ръката на Русия и рубладжиите у нас.

Щом разследването за Тръмп излезе наяве, веднага лъсна, че то буквално е изсмукано от пръстите. В него има толкова много несъответствия, че не може да бъде взето на сериозно. По-сериозно е обаче, че в един момент Стийл е работел на заплата към ФБР и е имал тесни връзки с висши служители в Държавния департамент. В момента се води битка да се публикуват документите, с които ФБР е получило разрешение от специализирания съд, за да шпионира кампанията на Тръмп. Другата версия е, че това е станало заради младия сътрудник в кампанията Джордж Пападопулос, който издрънкал в една лондонска кръчма, че Русия притежава имейлите на Хилари Клинтън и скоро ще ги публикува. Събеседникът му, виден австралийски агент от службите, веднага докладва на ЦРУ, те на ФБР и така ФБР получило съдебното решение.

Тези дни обаче Пападопулос публикува своята книга “Мишена на дълбоката държава: как кацнах на мушката на заговора за свалянето на президента Тръмп”. Книгата е един изумителен разказ как младият сътрудник е бил разиграван от тайните служби в Лондон, Рим, САЩ и Атина, за да бъде вкаран в капан. Руската версия му е внушена от някой си професор Мифсъд, който според доклада на Мюлър е руски шпионин, а според Пападопулос работи за американските служби. Разказът включва половин дузина професори – агенти, секси съблазнителки, газопроводи, държавници, затвор и накрая – щастлива любов.

About this publication